Стоматологична хирургия. Д-р Марков зъболекар - хирург в София

Кога се налага намеса на зъболекар - хирург?

До оперативна намеса най-често се стига поради факта, че при много пациенти лечението е закъсняло, неправилно проведено или консервативните методи са невъзможни.
В съвременната орална хирургия съществуват редица диагностични и оперативни методи и технологии които да гарантират успех при правилно и прецизно проведено лечение.

Оралната хирургия е специалност която обединява терапевтични и оперативни методи от лицево - челюстна хирургия и стоматология. Изпълняват се различни операции по премахване на болни и неподлежащи на възстановяване зъби или части от тях (корени), правят се интервенции за премахване на огнища в костта - грануломи и кисти. В компетенцията на добрия зъболекар - хирург влиза неотложната помощ при възпалителни процеси, при травма на зъбите, меките тъкани, венците, челюстта и др. 

Д-р Иван Марков, специалист зъболекар - хирург

В стоматологичен кабинет "Марков - дент" ще получите лечение и консултации в областта на оралната и лицево-челюстната хирургия от специалист зъболекар - хирург, относно различни проблеми като зъбни заболявания, възпалителни процеси и заболявания на пародонта, лезии (язвички, рани, афти), абсцеси, кисти и други образувания в устната кухина, както и необходимите следоперативни грижи за бързото възстановяване на засегнатата област /дренаж, промивка, кюртаж/. Консултации и лечение от стоматолог - хирург при бременност и други деликатни състояния.

В зависимост от сложността на манипулацията и тежестта на заболяването е от решаващо значение всички операции (дори и рутинното изваждане на зъб) да се провеждат само от опитен зъболекар - хирург, в противен случай са възможни различни усложнения и нежелани странични ефекти. Затова изборът на специалист стоматолог - хирург трябва да се направи много старателно. 

В кабинета на д-р Марков, специалист зъболекар - хирург се извършва оперативно лечение на вродени или придобити дефекти, тумори, инфекции, заболявания на слюнчестите жлези, челюста и др.

В този клон на стоматологията условно могат да се обособят няколко подгрупи:

  • травматично - репаративна хирургия
  • онкологична хирургия
  • пародонтална хирургия
  • зъбна (вадене на зъби при различни казуси) хирургия
  • пластично - естетична хирургия

Разбира се тези групи преливат една в друга, като най-често се практикува оралната хирургия и пародонталната хирургия.

Информацията има пояснителен характер. Тя е поднесена сбито и непълно.

Нашият съвет: питайте без да се притеснявате. Използвайте най-удобрия за вас начин, но не забравяйте, че личния ви контакт с д-р Иван Марков е най-доброто решение.